dimarts, 23 de setembre del 2014

Jornada «Formant els joves investigadors en l’accés obert al coneixement»

La Universitat de Barcelona i la Universitat Complutense de Madrid organitzen dues jornades adreçades als investigadors sobre accés obert a la producció científica i a les dades d’investigació, en el marc del projecte FOSTER (Facilitate Open Science Training for European Research). Aquestes jornades se celebraran a Barcelona i  Madrid durant la Setmana de l’Accés Obert (20-25 d’octubre de 2014).
FOSTER és un projecte europeu, finançat per l’FP7, en el qual participen tretze socis procedents de vuit països europeus. El principal objectiu de FOSTER és establir un programa de formació que ajudi els investigadors, especialment els joves investigadors, bibliotecaris universitaris i altres implicats a adoptar els principis i les polítiques d’accés obert per crear i compartir coneixement d’acord amb el programa Horizon 2020 i amb l’European Research Area (ERA).
L’objectiu de les jornades és difondre les iniciatives més recents en l’Accés Obert, conèixer les diferents opcions per compartir els resultats de la recerca i aprendre a elaborar-ne un pla de difusió.
La Jornada de Barcelona tindrà lloc el 21 d’octubre a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i s’impartirà en castellà. És necessària la inscripció prèvia en aquest formulari.
A més de poder assistir-hi presencialment, es podrà seguir per Internet en aquesta adreça.
Un cop finalitzada la Jornada, tots els investigadors que vulguin podran enviar el seu pla de difusió a l’adreça de correu electrònic: crai-recerca@ub.edu de la Unitat de Recerca del CRAI de la UB perquè pugui ser valorat.






Programa del dia 21

9.30 h Presentació de la Jornada

9.45 h Presentació del projecte FOSTER

10.00 h Polítiques de la Comissió Europea. Horizon 2020

10.30 h Introducció a l’accés obert

11.00 h Pausa cafè

11.30 h Sessió pràctica sobre repositoris

12.45 h Sessió pràctica sobre revistes d’accés obert

14.00 – 15.30 h Pausa per dinar

15.30 h Introducció a les dades d’investigació

16.00 h Aspectes legals de les dades d’investigació

16.45 h Sessió pràctica: «Com elaborar un pla de difusió dels resultats de la recerca»

18.00 h Cloenda





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada