dimecres, 2 d’octubre del 2019

Polítiques de la UB sobre accés obert i gestió de dades de recerca

El passat 22 de juliol, va tenir lloc el darrer Consell de Govern de la Universitat de Barcelona. Entre els diferents acords que es van aprovar, volem destacar-vos dos d'ells:

  • L'actualització de la Política d'Accés Obert: Acord 105/2019 pel qual la Universitat de Barcelona vol refermar el compromís amb l’accés obert i es fixa com a objectiu assolir la total disponibilitat en lliure accés de la seva producció científica en els pròxims anys. La UB es compromet a establir uns objectius anuals de compliment de l’accés obert i fer-ne seguiment, així com a adoptar aquelles mesures orientades a aconseguir l'assoliment dels objectius fixats i els nivells d’accés obert que demanen els principals finançadors de la recerca. Els responsables del seguiment d’aquesta política seran els vicerectorats responsables de l'àrea de Recerca.
  • L'aprovació de la  Política de gestió de dades de recerca: Acord 104/2019 . L'accés obert a les publicacions científiques ha d’estar acompanyat amb l’accés també obert a les dades a partir de les quals s’han realitzat les publicacions, és a dir els registres en format digital que s'utilitzen com a fonts primàries per a la investigació científica. Aquestes dades de recerca han de servir per revalidar els resultats publicats i també per ser reutilitzades en noves recerques. Per aquesta finalitat cal disposar d’una adequada gestió de les dades de recerca al llarg de tot el seu cicle de vida i assegurar la seva preservació i accés a mig i llarg termini.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada